marți, 28 octombrie 2014

Produse destinate intretinerii casei #1

Buna fetelor! Astazi vreau sa vin in atentia voastra cu prima postare din seria ce intentionez sa o fac. Inspirata de Cristina Militaru de pe YouTube pe care o urmaresc cu religiozitate, am decis sa fac si eu o postare in care sa va vorbesc despre produsele de curatenie pe care le-am terminat. De ce va arat produsele terminate? Pentru ca doar atunci poti sa ai o parere stabilita despre acel produs. As mai adauga ca nu sunt intruchiparea gospodinei din anii 60`, din contra, nu-mi face mare placere sa fac curat, dar in acelasi timp nici nu suport mizeria. Astfel, produsele pe care le aleg imi sunt ajutoare de nadejde pentru a face o treaba buna si rapida.


Sa-i dam drumul:


Am terminat 2 sticle de detergent Persil. In urma cu un an, am participat la o campanie de testare Persil si mi-a placut foarte mult. Il aleg mai presus de un detergent pudra pentru ca nu lasa reziduu pe haine si hainele par mai putin agresate, nu zgarie la imbracare, chiar si in cazul in care nu pui balsam.


Acest produs l-am luat la o super-oferta din Lidl. 4l au costat 20 de lei, dar nu mi-a placut fiindca era un balsam lichid- neconcentrat si s-a terminat repede. Dar imi plac balsamurile Cocolino, cele concentrate.


Acest balsam, m-a tinut destul de mult fiind concentrat. Am uitat sa precizez ca nu pun balsam mult decat atunci cand am prosoape, in rest nu fac abuz de balsam, fiindca simt ca nu e nevoie.


Imi place sa apelez la clor pentru a dezinfecta anumite lucruri albe, precum prosoapele de bucatarie sau combinezoanele apicole care sunt de culoare alba si se murdaresc foarte repede. Nu sunt pretentioasa cand vine vorba de clor, s-a nimerit sa fie Ace de aceasta data, dar sincer nu tin cont de marca, iau ce gasesc.


Acest produs poate fi folosit pentru dezinfecatarea suprafetelor, jucariilor, biberoanelor in cazul in care pleci in vacanta cu bebelusul sau pentru a dezinfecta fructele si legumele. Eu l-am luat acum ceva timp cand am plecat un week-end la munte, in perioada in care Mihai era bebelus. Apoi, ca sa-l termin l-am folosit la dezinfecarea jucariilor noi. M-a tinut 2 ani. Nu-l voi mai recumpara fiindca nu mi-e necesar. Daca pentru bebele tau ai sterilizator de microunde si trebuie sa pleci intr-un loc unde nu ai acces la bucatarie, il recomand, decat sa dai banii pe un sterilizator electric. 


Am terminat 3 detergenti Pur. Cele mare cu mar, mi-a placut foarte mult fiind vascos si cu putere de curatare, pe cand cel cu rodie ( l-am luat la oferta, 2 la pret de 1) m-a dezamagit complet. Era apos si spuma se ducea foarte repede asa ca l-am folosit extrem de repede. Pacat, pentru ca mirosul era foarte placut.


Din Lidl am incercat pentru prima data rezervele de toaleta W5. Are 3 rezerve si dispozitivul care se ataseaza de vasul toaletei. Nu mi-a displacut, are un pret mic, dar cred ca revin la rezervele Wc Peack cu  portocale care au un miros mult mai intens.


Un alt produs care imi place foarte mult este acest gen de burete. Mi se pare mult mai rezistent si pastreaza un timp indelungat spuma detergentului, ba si curata mai bine. Din pacate, nu am gasit decat la DM acest gen de burete in Romania si nu de la aceasta firma. Daca stiti magazine mai mari de unde pot procura acest gen de bureti de vase, lasati-mi si mie un comentariu.


Produsul meu nelipsit! Domestos e in primul rand cel mai bun dezinfectant pentru vasul de toaleta, din punctul meu de vedere. Apoi, aplic si trucul cu  lasatul mopului in Domestos si apa pentru a-l curata si dezinfecta. Uneori, spal si pe jos cu Domestos. Il ador in orice varianta!


Mi-a placut mult cum miroase Ciful acesta, insa la eficienta nu pot sa spun ca m-a multumit. Intr-adevar, eu stau la tara si apa este foarte dura, asa ca am nevoie de un produs foarte puternic cand vine vorba de calcar.


Acest produs este ieftin si eficient. Inainte foloseam Pronto, dar acum sunt multumita  de acesta si nu vad diferenta, sincer.


Acest produs curata foarte bine, insa nu-l voi mai recumpara fiindca are un miros care imi face rau la propriu: tusesc, ma ustura pe gat. Creaza un abur foarte toxic pe care nu il tolerez, desi la inceput mi-a placut.  Curata orice suprafata, fie chiuveta, fie blatul sau sertarele. 


Am terminat si un Fairy. Varianta cu lamaie imi place cel mai mult. Consider ca e un detergent foarte bun si cu el niciodata nu risc. In ultimul timp, am observat ca nu mai e o diferenta nici de pret majora intre el si celelalte produse, asa ca am revenit la el.


Ultimul produs e un gel antibacterian micut de la Radox. Imi place sa tin si in bucatarie un gel de curatare antibacterian pentru  ca am iesire la terasa prin bucatarie, asa ca uneori vin murdara pe maini de afara si ma spal la bucatarie; dar si daca mancam ceva uleios sau pregatesc ceva si am nevoie sa ma spal cu ceva degresant. Il gasesc foarte util si cu siguranta voi recumpara un produs de acest gen, nu neaparat aceasta marca.


Vreau sa stiu cum vi se pare aceasta postare?  Vreti sa mai vedeti in continuare astfel de postari ? Ati gasit-o utila? xo
















28 de comentarii:

  1. Super !!!
    Imi place noua idee. Astept sa vad mai multe articole de genu'

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc Theodora, ma bucur ca ti-a placut! desigur vor mai fi postari de acest gen!

      Ștergere
  2. Mi-a placut foarte mult postarea ta! Sper sa mai faci si in continuare.

    Apropo de buretele de bucatarie, si mie imi plac mult genul asta de bureti si ii cumpar din Carrefour au si in brandul propriu. Pachet de 6 cu vreo 10 lei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ms mult Teodora pentru sustinere si pt pont. mi-ai fost de mare ajutor! :***

      Ștergere
  3. Cu siguranță e utilă o astfel de postare! Așteptăm si altele!:*

    RăspundețiȘtergere
  4. Triumf de bucatarie e aliatul meu de incredere pt aragazul murdar! Eu iut de miros daca ma ajuta sa curat bine :D

    Imi place mult aceasta categorie, pe mine ma ajuta mult. Sper sa continui!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Chiar fff utila. Desi eu stau cu parintii sa stii ca am pus.o pe mama sa citeasca si a ajutat.o cateva din ideile tale :* te pup..chiar sunt curioasa de urmatoarea postare :* pup Bia

    RăspundețiȘtergere
  6. Detartrant, clor, domestos... sunt produse pe care nu le tolereaza sotul meu, nici otetul cand mai spal in combinatie cu bicarbonat. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. vai Mihaela, inseamna ca pentru tine curatenia e o adevarata provocare! succes!

      Ștergere
  7. Mie imi plac de mor postarile dar si clipurile de genul acesta. Pana acum eram ochi si urechi la Cristina, pentru ca ea face acest gen de clipuri si ma bucur foarte tare ca ai inceput si tu. Astept si un clip....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur Daniela ca ti-a placut. din pacate, canalul meu de yt vreau sa-l pastrez de beauty, iar blogul sa fie de lifestyle: puericultura, curatenie, calatorii, review cosmetice, etc. :**

      Ștergere
  8. Hello! super postare :*
    Mie una balsamul Coccolino nu imi place deloc, lasa rufele f aspre, deci clar nu!
    Pentru prospetimea si igienizarea vasului de wc iti recomand pastilele de gel de la duck sunt foarte bune, si nici nu se depun bacteriile deorece nu au invelis din acela de plastic, in kaufland sunt 8 lei 2 rezerve si o sa iti ajunga timp indelungat. Iar din gama triumf incerca cel pt cuptor nu miroase asa intepator si il poti folosii pe aprox orice suprafata patata cu grasime. te pup :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ms Alecsa de recomandare, n-am incercat niciodata pe cele de la duck. o sa incerc si triumf pt cuptor. :**

      Ștergere
  9. Super ideea ta,asa ne mai inspiram si noi una de la alta,te pup!

    RăspundețiȘtergere
  10. Atunci cand ai copilasi care pun mana peste tot e imperios necesar sa fie curat peste tot, deci postarile de acest gen sunt foarte utile. So keep doing what you're doing!
    Pusici

    RăspundețiȘtergere
  11. si eu mananc detergentii si domestosu,triumf pt bucatarie imi pare mai suportabil ca miros fata de sprayul pt cuptor de la W5.foarte utila postarea ta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adelina, sa stii ca si eu folosesc sprayul pt cuptor de la w5, dar numai cand fac curatenie generala tot din cauza ca e super puternic. imi acopar nasul cu un batic si plec din bucatarie in jumatatea aia de ora cat trebuie sa astept. acela are soda caustica in compozitie si e super tare ca miros, dar si ca eficienta. :**

      Ștergere
  12. Am si eu asa o mica obsesie pentru produsele de curatare/parfumare :D. Niciodata nu consider ca am suficiente :)). Fairy e detergentul meu de vase preferat care se goleste mai greu decat oricare altul si chiar curata bine <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa e, Anyta..fairy e foarte bun. :** urmeaza o noua postare de genul

      Ștergere
  13. foarte interesanta ideea ta de articol! si eu cam am o manie cu curatenia, dar daca as strange toate recipientele de curatenie... oho! intr-un an cred ca s-ar aduna ceva, ceva! Ti-am dat follow, imi pare interesant blogul tau! Te astept sa il vizitezi si pe al meu, si de ce nu, sa ne urmarim reciproc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. buna Gabi, ma bucur ca ti-a placut postarea mea. desigur ca si eu iti voi vizita blogul! :**

      Ștergere
  14. Mi se pare utila postarea! Eu folosesc otetul deja de cativa ani pentru curatare si dezinfectarea suprafetelor, chiuvetelor din baie si bucatarie, WC-ului (partea superioara). Pe langa acest produs ieftin si eficient, am ales sa utilizez produse cat mai naturale pentru curatatul in casa: pe jos folosesc un produs ecologic pe baza de otet care se preteaza tuturor suprafetelor iar in interiorul WC-ului un alt produs ecologic specific dar tot pe baza de otet :D; la fel este si detergentul de vase. Brandul se numeste Froggy, nu stiu daca se gaseste in Romania. P.S. Te-am nominalizat pentru 'The very inspiring blogger award'! Te pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu am auzit de aceasta firma, dar stiu ca si in romania tot mai multa lume incearca sa aleaga varianta mai naturala. multumesc pentru nominalizare! :***

      Ștergere