duminică, 22 iunie 2014

Beneficiile Uleiului esential de arbore de ceai

Uleiul esential de arbore de ceai, Malaleuca alternifolia oil in latina sau Tea tree oil este un ulei cu foarte multe beneficii. Datorita popularitatii articolului cu Beneficiile bicarbonatului de sodiu dar si cererilor voastre, iata ca va prezint si ce poate face acest ulei.
 Inainte de toate, as vrea sa precizez ca acest ulei nu se ingereaza fiind toxic, nu se administreaza copiilor si nici animalelor. Nu este recomandat gravidelor si mamelor care alapteaza, sau copiilor sub 6 luni. De asemenea, fiind un ulei esential trebuie diluat fie in apa, fie in alte uleiuri precum uleiul de cocos, de jojoba, de masline, etc.



Uleiul esential de arbore de ceai este extras din frunzele unui arbore care se gaseste in Australia. Mai sus puteti vedea cum arata planta. Mirosul lui este foarte puternic, asemanator cu mirosul de gaz,  e volatil si are un efect racoritor asupra pielii. Are proprietati antinflamatoare, antimicrobiene si antimicotice.

Cele mai cunoscute afectiuni pe care le trateaza ar fi acneea, matreata si paduchii, insa are mult mai multe utilizari despre care vom vorbi pe larg.

Modul in care eu folosesc cel mai des acest ulei este prin aplicarea a 2-3 picaturi pe un betisor de ureche umezit in prealabil. Astfel il aplic pe cosurile care abia ies si ma ajuta sa le vindec.  Poti aplica si in crema de seara sau de zi  cateva picaturi pentru rezultate efective. Poti pune intr-o sticluta cu apa plata cateva picaturi de ulei ca mai apoi sa-l utilizezi pe post de tonic sau pentru a pulveriza pe perna inainte de culcare, in cazul acneei provocate de bacterii. Il poti pune inclusiv in mastile pentru fata si astfel iti vine in ajutor in ce priveste acneea. Uneori, cand am un cos rosu si dureros, acel gen care trece greu aplic o picatura nediluata si se vindeca mult mai repede.

O alta victorie este declarata in lupta cu matreata, parul gras sau chiar paduchii. Cateva picaturi puse in samponul tau  te vor ajuta in acest sens.

Datorita efectului antimicrobian si puterii de anihilare a mirosurilor neplacute poate fi un minunat deodorant natural: ulei de cocos, bicarbonat de sodiu si cateva picaturi de ulei de arbore de ceai fac o combinatie perfecta.

Pentru dezinfectarea si tratarea ranilor, aplicat nediluat in cantitati mici e minunat. La fel pentru muscaturi de insecte sau pentru a tine la distanta insectele si chiar puricii in cominatie cu apa.

Pentru mucegai, combinat cu otet de mere e minunat, dar si ca dezinfectant pentru baie sau bucatarie in aceasi combinatie la care se adauga si bicarbonat de sodiu si apa.

Combinatia dintre uleiul de arbore de ceai si uleiul de masline extravirgin e minunat pentru cine se confrunta cu psoriazis, pecingine sau piele uscata - de cateva ori pe zi. Aplicat direct pe negi promite sa-i vindece.

Trateaza candidoza, tratamentul constand in bai cu apa calda in care ati pus cateva picaturi de ulei, dar si introducerea in vagin a unui tampon imbibat in apa si cateva picaturi de ulei.

E util si pentru herpes si afte, aplicat direct de cateva ori pe zi. Pastele de dinti care au in compozitie arbore de ceai trateaza paradontoza, gingivita sau mirosul neplacut al gurii.

Este benefic si pentru infectiile unghilor  diluat  si folosit pentru o durata mai lunga, de cateva ori pe zi. E recunoscut pentru tratarea piciorului atletului.

Il poti aplica pentru relaxare sau pentru o stare mai buna in apa calda, mai ales cand esti racit. Daca esti infundat sau ai o viroza, poti fierbe o oala cu apa in care sa pui 6-7 picaturi si sa inhalezi de cateva ori pe zi.

Mai vineca arsurile solare, artrita, pojarul, durerea de muschi si multe alte afectiuni, insa nu exista studii in acest sens, totusi, daca va intereseaza, va las linkul:
http://www.activistpost.com/2013/05/the-miracle-of-tea-tree-oil-80-amazing.html


Sper ca v-a ajutat si aceasta postare. Astept parerile si recomandarile voastre! xo


12 comentarii:

  1. Super, chiar sunt disperata sa gasesc un remediu pentru matreata, o sa incerc sper sa am rezultate, nultumesc pt review♥

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa se spune, Maria..sper sa functioneze pentru tine. Cu toate ca nu ma confrunt cu aceasta problema, imi voi pune si eu cateva picaturi in sampon. pupici!

      Ștergere
  2. Tentant produsul ! Am mai citit undeva despre el și îl vreau. Mulțumim pentru informații ! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Wow cate lucruri bune face acest ulei ♥pupici ♥

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte interesant!Nu am mai auzit de un astfel de ulei desi sunt inebunita dupa uleiurile esentiale cu proprietati benefice asupra tenului , corpului etc

    RăspundețiȘtergere
  5. foarte interesant produsul! Multumim!

    RăspundețiȘtergere
  6. Imi poti spune de unde il achizitionezi? Multumesc frumos!!!

    RăspundețiȘtergere