duminică, 4 mai 2014

Detox #4

Am ajuns la ziua 3 de detox. M-am trezit foarte bine la 8, binedispusa si plina de energie. Era 1 mai si ziua sotului meu iar starea mea generala era minunata. Am baut un pahar mare cu apa. Nu mi-era foame si nu aveam pofta de mancare. Am lenevit in pat cu familia mea pana la 9:30 cand am mai baut un pahar mare cu apa si am decis sa-mi fac ceaiul cu ghimbir si lamaie, de care eram deja indragostita. Il pot compara cu cafeaua. Iti da energie si o stare de bine...<3 La 10 l-am consumat si m-am apucat de suc.


Acestea sunt ingredientele necesare.  Imi lipseste castravetele, pe care am uitat sa-l pun. Dupa cum v-am obisnuit in tava din stanga sunt cele pentru blender si in dreapta cele pentru storcator. Asa arata tocate:


Mi-a iesit suc putin, dar deja nu mai aveam nevoie de mult suc...stomacul se obisnuise cu o cantitate mai mica:



Culoarea sucului era un verde maroniu. Textura lichida, putin cremoasa. Gustul era acrisor ca de macris sau zarzare, fara sa deosebesc ceva in mod deosebit...poate spanacul. Cel mai puternic se simtea lamaia ca aroma, dar din cauza sfeclei si a morcovului, nu a fost un suc acid.

La 10:30 am consumt primul suc.  Simtindu-ma cel mai bine din cele 3 zile de pana acum am inceput sa fac treaba prin casa, tot ce nu putusem sa fac pana atunci asa ca pana la 12:00 cand am baut al 2-lea suc am baut decat 2 pahare de apa. Vremea era una foarte placuta asa ca am stat afara pana 15:00 timp in care am mai baut 2 pahare de apa. la 15:00 mi-am pregatit o farfurie mica de salata, din ce mai ramasese de la salata iceberg( cam un sfert) cu ridichie si masline verzi asezonata cu putin ulei de masline extravirgin, zeama de lamaie si un praf de sare. Inainte de a manca salata am baut si un pahar de suc...al 3-lea. Nu am mai simtit nevoia sa ma odihnesc la pranz. Pana la 17:30 am mai baut 2 pahare de apa si apoi al 4-lea suc. In timpul asta sotul meu a facut gratar si am rezistat eroic mirosului si poftei de mici si carne la gratar.  A fost cel mai greu moment peste care a trebuit sa trec. Va spun sincer ca mi-a trecut pe toata durata mesei prin gand ideea de a manca.  Dar imi spuneam nu, trebuie sa mergi mai departe, strici tot ce ai facut pana acum si m-am tot luptat cu mine. La 19:00 am baut ultimul pahar de suc, dupa ce la 18:30 bausem un pahar cu apa. Apoi am plecat sa facem cumparaturi si dupa ce am iesit din magazin, pe la 20:00, Mihai baietulul meu a vrut pufuleti si manca cu pofta, asa ca n-am mai putut rezista si am mancat si eu o punga cu pufuleti.  Ma simteam ca obezii aia care dupa o saptamana de dieta se duc direct la fastfood. Mancam, stiam ca e gresit, dar nu puteam sa spun stop. Cred ca am ajuns aici din cauza gratarului. Stiu, n-am scuze si probabil nu va asteptati la asta, dar s-a intamplat.  In sufletul meu incercam sa gasesc scuze de genul...oricum s-a  terminat sucul, ziua s-a incheiat..a fost un final nefericit...dar imi asum si greselile si sper sa invat din ele pe viitor.
In total au fost 5 pahare de suc. 

Concluzia finala a acestei zile: Corpul incepe sa se obisnuiaca cu schimbarea si devine mult mai usor de tinut detoxul. Durerea in gat a disparut. Cred ca as fi trecut cu brio peste aceasta incercare daca nu existau atatea tentatii in jurul meu. Nu va recomand sa faceti cumparaturi alimentare in perioada detoxifierii fiindca tentatia e foarte mare si puteti cadea prada tentatiei asa cum am patit eu.  Incidentul de seara, a facut ca evenimentul sa nu se termine triumfal dar chiar si asa, incerc sa vad partea pozitiva a lucrurilor si sa ma multumesc cu faptul ca am putut totusi sa merg pana aici...cu promisiunea ca data viitoare s-o fac mai bine si sa am determinarea de a nu mai repeta greselile din trecut. 
Maine va astept cu impresiile post detox si concluziile finale! xo



2 comentarii: