marți, 29 aprilie 2014

Detox #2

Buna dimineata! Azi am fost foarte matinala asa ca am decis sa scriu postarea la prima ora, pentru a fi productiva. Ieri a fost prima zi de detoxifiere. Daca vreti sa vedeti ingredientele pentru primul suc si mai multe detalii despre acest detox dati un click aici.
 Avem nevoie de :

Am folosit 15 morcovi, acolo era o cantitate mai mare...nu m-am uitat la marime neaparat; toata legatura de apio si sfecla mica plus jumatate din cea mare.  Merele trebuie sa fie fara seminte, eu le-am scos cotorul, iar lamaia am decojit-o cu cutitul si i-am scos semintele fiindca pot da un gust amarui sucului.

Ingredientele pentru suc sunt pregatite in bucatele mici ca sa nu piarda multe vitamine la tocat. Farfuria mica si rotunda este plina cu ingredientele pentru blender, iar platourile sunt pentru storcatorul de suc. Prima data am folosit storcatorul de suc, ca sa ma pot folosi de o cantitate mica in blender. Am alternat ingredientele atunci cand am introdus in storcator.

Mi-a iesit o cana mare si inca putin suc. Cantitatea mai mica am folosit-o in blender impreuna cu ingredientele pentru blender.

Acesta este rezultatul final: o cana plina de suc si inca jumatate de blender. Le-am amestecat si le-am consumat  de la frigider.

Gustul acestui suc a fost dulce, fara ca sfecla sa se simta foarte pregnant. Gustul de morcov si apio a predominat, consistenta  fiind cremoasa dar destul de lichida.

Ziua mea a inceput neobisnuit de tarziu, se intampla foarte rar ca puiutul meu sa se trezeasca mai tarziu de 8:30 dar azi ne-am trezit la 9.  Ceaiul laxativ din seara precedenta  a avut efect. Pe la 9:30 am inceput  cu un pahar mare de apa. Curatatul, tocatul si pregatirea sucului, printre alte activitati mi-a luat o ora , asa ca primul suc l-am baut la 10:30.

La 11:13 un alt pahar mare de apa, asa cum puteti observa in imagine, dupa care la 12:00 al doilea suc.  Cu toate ca ma simteam oarecum somnoroasa desi dormisem mai mult decat de obicei, mi-am continuat activitatile zilnice fara probleme, cu precizarea ca am inceput sa urinez des. La 13:15 am mai baut un pahar cu apa, iar la 14:00 dupa ce m-am intors dintr-o plimbare usoara am baut al treilea suc. Pana la aceasta ora, senzatia de foame nu exista. Fiindca a venit ora mesei, am simtit un impuls de a manca solide, dar am trecut cu bine peste aceasta incercare. La 14:35 am baut un alt pahar de apa si am observat cum deja urina mea devenise transparenta. Imi cer scuze ca dau acest gen de detalii dar pentru cineva care face detox pentru prima data, sunt destul de importante aceste semne. 15:15 am consumat al 4-lea pahar de suc dupa care m-am culcat.  Cand m-am trezit  la  17:30 am baut 2 pahare de suc, fiindca aveam o senzatie ciudata de la fiere, imi simteam gura "punga" si putin slabita. La 18: 30 am baut un alt pahar cu apa, dupa care la 19:00 suc, am continuat astfel pana la 21: 00 cand am baut ultimul suc. In total am consumat 9 pahare de suc pe intreaga zi.  Fiindca m-am trezit tarziu mi-a ajuns pana la aceasta ora.  La 21:30 am baut inca un pahar cu apa si mi-am facut o baie relaxanta.  Dupa ce am iesit din baie, la 22:00 am baut ceaiul laxativ si la scurt timp am inceput sa ma simt rau. Simteam o presiune destul de mare asupra fruntii incat nu mai suportam lumina. Ma durea gatul la inghitire si simteam ca limba s-a umflat. Am stat intr-o stare foarte deprimanta pana la 23:30, nu reuseam sa adorm, simteam ca ma doare tot corpul dar cel mai tare ma deranja gatul si limba. Am decis sa-mi tai jumatate de castravete si sa-l mananc crud cu putina sare.  Dupa m-am simtit mai bine, cu toate ca migrena a ramas pana am adormit.

Impresii post prima zi de curatare: In primul rand sunt mandra ca am terminat prima zi, mai ales ca aceasta era cea mai importanta parte pentru mine. Curatarea rinichilor a fost motivul principal pentru care am inceput acest detox.  Cu toate ca nu s-a terminat in cel mai fericit mod, cred  ca pentru prima zi a fost destul de bine. Sunt multumita pentru ca am reusit sa-mi duc la capat anumite activitati, mai ales fiindca mi-am planificat sa nu fortez lucrurile si daca nu pot, sa nu fac altceva decat sa ma odihnesc. Daca vreti sa va apucati de curatare, sa nu aveti impresia ca e usor...dar sper sa merite! Pupici!








2 comentarii:

  1. Foarte interesant acest articol la fel ca toate celelalte♥urina iai schimba culoarea de la consumul mare de lichide si am apreciat si apreciez foarte mult ca ai specificat si acest lucru deoarece este normal sa fii deschisa si sincera♥trebuie sa achizitionez si eu un storcator de genu mai ales ca in ultima perioada nu mai pot vedea carnea deloc:)te pup dulce si sa ai o zi minunata alaturi de piticul tau scump♥

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Andrea multumesc pr impresia buna si pentru urari! Mai ales daca ai mancat carne multa, iti recomand detoxifierea. Eu tot din cauza asta am inceput pentru ca am inceput sa am o sensibilitate la rinichi si sper sa fie benefica pentru organismul meu.

      Ștergere