duminică, 12 octombrie 2014

Etichetez sau nu?

Traim intr-o societate care tot timpul pune etichete. Totul este rapid judecat, incepand de la cum te afisezi pana la ce faci. Ne dezvoltam primind aceasta conceptie. Puscariasii sunt rai, bancherii sunt egoisti, bogatii sunt corupti si continuam sa punem fiecaruia o stampila pe frunte, de indata.
  Ne trezim astfel la varsta maturitatii plini de prejudecati, cu o stampila la noi care sa incadreze fiecare om intr-o categorie.  Majoritatea vor continua sa puna o stampila  in dreptul fiecaruia fara ca macar sa-l cunoasca, toata viata. Altii, vor incerca sa iasa din cutie si niciodata sa nu judece dupa aparente sau la scurt timp dupa ce au cunoscut o persoana.
  Vreau sa cred ca am iesit din cutie. Nu e usor, inca sunt in stadiul de educare. Ma trezesc de multe ori etichetand oamenii rapid, dar imi impun sa n-am prejudecati si sa fiu deschisa pentru a-l cunoaste mai intai pe cel din fata mea. La inceput e o mentalizare, ca mai apoi sa fie o parte din personalitatea mea si un fel de a privi viata. Asta mi-a adus nu doar pace, ci si o conceptie mai buna a vietii.
  As vrea sa cred ca tot mai multi oameni vad gresit judecarea celuilalt si inteleg faptul ca suntem indivizi diferiti, care au un drum individual in viata de parcurs. Atunci cand intelegi ca si cel de langa tine are aceasi libertate de a decide in dreptul lui ca si tine, ca el face ceea ce considera ca e corect, vei fi mai impacat cu tine. Nimeni nu-si doreste raul, asa ca toti pasii pe care ii parcurge sunt cu buna intentie. Tocmai de aceea trebuie sa fim toleranti si iubitori de semeni, fara prejudecati.
  Imi place foarte mult ideea celor de la Colop care au lansat o noua stampila, care se poate personaliza dupa bunul tau plac, fiind unica precum esti tu!





As vrea sa am o stampila personala, care sa spuna ce vreau eu si care sa vorbeasca despre mine inainte de a-mi pune altii o eticheta. Cum mi-as personaliza Printerul G7?
  As alege o imagine cu mine zambind, simpla asa cum imi place sa cred ca sunt; cu cateva cosmetice in mana- pasiunea care a devenit instrument de lucru si site-ul blogului meu, care reprezinta jobul meu perfect.

 Tu cum ti-ai alege stampila? Ce moment reprezentativ ai vrea sa fie transpus pe stampila?

                                          
                                             Acest articol a fost redactat pentru  Super Blog 2014

5 comentarii:

  1. Foarte dragut articolul. Tot ce ai scris reflecta realitatea din pacate. Nu mai stim fac o plimbare fara a observa un om "defect" din punctul nostru de vedere si recunosc ca de multe ori stau si eu pe ganduri cand imi vine sa critic o persoana. As fi ipocrita sa mint ca eu nu am prejudecati, ca eu nu critic, ca eu nu observ deseori doar defectele. Dar stiu in sinea mea ca nu e ok si incerc cateodata sa ma stapanesc. Cunosc persoane (si ca norocul aici nu ma incadrez si eu) care daca si-au format de la bun inceput o impresie despre un individ/o individa, nu mai sunt capabili sa si-o schimbe pentru nimic in lume indiferent de actiunile celui in cauza. Si asta mi se pare trist fiindca la o adica daca toata lumea asa ar gandi poate nici unul dintre noi nu am mai avea prieteni, rudenii, cunostinte cu care sa schimbam o vorba. Chiar daca o persoana nu iti lasa impresii tocmai bune de la inceput nu inseamna ca asa va face si pe viitor. Poate in momentul in care "l-ai vazut/cunoscut" era intr-un moment de slabiciune sau mai stiu eu ce faza, si asa a reactionat dar poate pe viitor iti poate deveni cel mai bun prieten sau macar o cunostinta de care prinzi drag.
    Momentul reprezentativ care ar fi transpus pe stampila mea, consider ca s-ar modifica de-a lungul vietii mele. In momentul de fata vad in fata cosmetice/makeup, as dori sa fie transpusa pe stampila un fel de carte de vizita cu o lucrare de-a mea. Pe viitor in schimb, daca ajung sa ma marit, sa am o fetita (fiindca asta imi doresc din tot sufletul- o fetita) cred ca as transpune momente din viata noastra fericita si implinita.
    Bravo pentru articol BiBi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa invatam sa privim prin ochii sufletului oamenii, ma bucur ca esti de aceasi parere cu mine. Multumesc mult Anyta pentru timpul luat sa-mi citesti articolul. Ce stampila frumoasa ai si tu draga mea! :***

      Ștergere
    2. Hi hi <3 mereu te urmaresc cu drag Bibi :*

      Ștergere
  2. cred ca cel mai usor intelegi prejudecata atunci cand esti tu in acea situatie. foarte frumos articolul!

    RăspundețiȘtergere