marți, 14 octombrie 2014

Metodele mele de epilare

Buna fetelor! Tuturor ne place naturaletea, insa in acest context nu intra pilozitatile, nu-i asa?


 Pe unii Dumnezeu ne-a lasat cu putin par care creste rar, pe altii cu mai mult par. Pe deasupra si brunet, in cazul meu. Da, trebuie sa ma confesez: sunt paroasa. Tocmai din acest motiv apelez la mai multe metode de epilare, diferite, in functie de zona unde ma epilez. In plus, datorita schimbarilor hormonale si odata cu inaintarea in varsta, am observat ca ritmul de crestere al parului este mult mai rapid. Aceasta problema trebuie rezolvata rapid si eficient. Epilarea implica foarte multe dezavanataje dar este totusi indispensabila.
  In cazul meu lucrurile functioneaza in felul urmator:
   Pentru pilozitatile faciale apelez la urmatoarele metode: pentru sprancene penseta, pentru mustata benzile cu ceara rece, iar pentru zona barbiei si perciunilor, folosesc un decolorant deocamdata, dar peste cativa ani presimt ca o sa fie nevoie de mai mult de atat.
  Pentru axile apelez cel mai des la epilator si cu toate ca doare destul de tare, pentru mine functioneaza cel mai bine, avand in vedere ca intarzie putin ritmul de crestere al parului si e singurul loc unde nu-mi ies fire de par pe sub piele.
 Pentru picioare, in partea gambelor alternez intre epilator si lama de ras,  fiindca epilatorul face sa-mi apara fire pe sub piele orice as face. Lama de ras nu e o varianta fericita dar o aleg inclusiv pentru partea superioara a picioarelor, unde parul creste mai rar si nu la fel de des. In plus, lama de ras e varianta nedureroasa fata de epilator  care  presupune durere prelungita. Probabil va intrebati deja de ce nu folosesc ceara calda?! Este eficienta si durerea tine o secunda, nu? Pentru mine nu functioneaza aceasta varianta, fiindca imi dilateaza vasele de sange si imi provoaca si mai multe varice si vase de sange sparte. De aceea am renuntat la aceasta metoda, dar o recomand celor care nu au probleme cu dilatarea vaselor de sange.
 Pentru zona bikinului, apelez la lama de ras fiindca pielea e prea sensibila pentru o alta metoda, din punctul meu de vedere. Pe marginea bikinului imi place sa-mi indepartez parul fie cu epilatorul, fie cu benzi de ceara rece.
    Pentru toate aceste metode si toate locurile in care trebuie sa-mi indepartez parul, epilatul presupune un stres saptamanal care implica energie si timp. Partea cea mai proasta e ca, acest proces se repeta si repeta saptamanal pana cand ajungi la disperare.
   Visez de mult la un aparat pentru depilare definitiva, iar cei de la Total Pro Beauty au o gama larga de aparate, dar si kituri de epilare cu ceara.

      Cel mai mult ma atrage de pe site-ul lor, Epilatorul IPLSilkn Glide care promite o epilare definitiva la tine acasa, inclusiv in cele mai delicate zone.  Eu sunt pudica, asa ca acest produs mi se pare ideal ca marime, ca proces tehnologic- fiindca nu e foarte complicat, dar si ca pret. Puteti sa vedeti cat de simplu e de folosit in videoul de mai jos:



Spuneti-mi daca si voi sunteti interesate de un astfel de produs, dar si ce metode de epilare folositi?


                                      Acest articol este scris in cadrul concursului Super Blog 2014

13 comentarii:

  1. Eu folosesc ceara calda dar de multe ori apelez și eu la lama de ras. Ar fi ideala o epilare definitiva. Frumos articol.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ms Maria! :** in plus epilatorul acesta nu costa chiar o avere

      Ștergere
  2. ohh...te inteleg perfect! si eu sunt paroasa rau ...in disperare nu stiu ce sa ma fac in zona barbiei si a gatului...am destul de multe fire groase le scot cu penseta dar de la an la an apar tot mai multe :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ahh, ce ghinioniste suntem, dar ce sa facem, n-avem cu cine ne certa. incetul cu incetul e zic ca trebuie stransi banutii si achizitionat asa ceva.

      Ștergere
  3. Cam aceleasi metode de epilat enumerate de tine, le folosesc si eu...momentan sunt in cautarea unui epilator la un pret cat mai accesibil :) cel vechi a imbatranit :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mie cele de la braun mi se par la momentul de fata cele mai dotate si la aceasi pret ca celelalte. :** sa stii ca un epilator nou face diferenta, avand mai multe pensete, deci durere mai putina.

      Ștergere
  4. Din pacate multe dintre noi sufera de aceeasi problema... E greu sa fii femeie :)).
    Frumos articolul! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu pentru sprancene folosesc penseta (intr-un timp pt puful acela foloseam benzi cu ceara), mustata o indepartez cu ajutorul benzi cu ceara. Pentru picioare, bikini si axile apelez numai la lama de ras fiindca nu suport durerea cauzata de ceara sau aparatul epilator. Decat durerea aceea, decat sa imi curga apa pe sira spinarii de durere, mai bine prefer sa apelez la lama mai des. As fi dispusa sa incerc un aparat de-asta pentru epilare definitiva <3 Cine nu ar fi oare? Dar din cate stiu, e nevoie de mai multe sedinte pentru a avea efect + nu e epilare chiar definitiva, nu are cum. Te tine cativa ani rezultatul "defrisarii" dar si asa e suuuper ok :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si eu am avut ani in care am folosit doar lama, pe timpul sarcinii si primii doi ani de viata ai lui Mihai, n-am avut timp pentru alta varianta. merge, doar ca eu fiind paroasa, se facuse parul negru si tare si a trebuit sa-mi fac timp si pentru epilator. de multe ori plang de durere! dar ce sa facem!

      Ștergere
  6. woow..ce tare este acest epilator! oare chiar epileaza definitv? pretul e acceptabil...

    RăspundețiȘtergere