miercuri, 16 martie 2016

Regulile mele cand aleg produsele cosmetice + sfaturi

Buna fetelor! Sper sa fie binevenita aceasta postare in care vreau sa va vorbesc despre toate regulile mele atunci cand vine vorba de alegerea cosmeticelor si modul in care ma preocup de tenul meu.

Am ales ca aceasta postare sa fie complementara unui video de pe YouTube. Asa cum stiti, detin un canal pe care postez in fiecare luni si joi, iar de acum, anumite subiecte care au nevoie de mai multa atentie, vor fi insotite de o postare. V-as ruga sa vedeti mai intai videoul, iar apoi sa reveniti la postarea aceasta pentru mai multe detalii.




Pe langa faptul ca sunt atenta la ambalaj, sunt atenta si la ingrediente.

Alcoolul rau este unul din acei dusmani pe care nu ar trebui sa-l ignori.
 Acesta este folosit fie pentru a ajuta alte ingrediente sa patrunda rapid in piele, pentru a face formula unui produs cosmetic mai lejer, sau si mai rau, in cantitati foarte mari pentru a usca acneea.
Personal, in perioada in care foloseam foarte multe produse cu alcool rau, desi aveam o rutina foarte stricta, aveam porii foarte dilatati. Traiam intr-un cerc vicios in care, dupa o perioada cu ten curat, ma trezeam cu eruptii urate. Fiti atente mai  ales la lotiunile tonice, care contin foarte mult alcool rau.

Cele mai cunoscute tipuri de alcool rau: ethyl alcohol, sd alcohol sau denaturated alcohol, ethanol alcohol, isopropyl alcohol, methanol alcohol, polyvinyl alcohol.

Dar, exista si alcool bun pentru ten cum ar cethyl alcohol sau stearyl alcohol, care este un alcool gras, folosit pentru a hidrata tenul. Desi se termina cu alcohol, de acestia nu ar trebui sa te feresti.

Pe langa iritantii din mediul extern precum, caldura, frigul, etc, exista si ingrediente iritante in natura. Nu tot ce e natural e ok pentru tenul nostru.
As mentiona: citricele, lavanda, arnica, dar sunt pericole destule. De asemenea, sunt persoane care pot avea alergie si  la trandafir, spre exemplu, care nu e considerat iritant. Tocmai de aceea, intotdeauna purtati cu voi propriul vostru "radar". Orice usturime, mancarime  e semn ca acel produs nu vi se potriveste.

http://www.paulaschoice.com/expert-advice/sensitive-skin/_/skin-irritation-your-worst-enemy#common

Intotdeauna puteti consulta un dictionar de ingrediente. Nu sunt total adeptul Paulei Begoun fiindca studiile ei se bazeaza strict pe cercetari. Acest lucru nu poate fi 100% bun, deoarece, in anumite cazuri, sunt interese ca pe anumite ingrediente sa nu se faca studii de specialitate, avand in vedere ca ar putea pune in dezavantaj anumite companii farmaceutice. Dar este un ghid bun de pornire, de la care sa incepeti cercetarea atunci cand aveti o nelamurire legata de un ingredient.

http://www.paulaschoice.com/cosmetic-ingredient-dictionary/

Evita parfumul sau fragrance cum e denumit uneori.
Ma feresc de sapun fie el lichid sau solid, in mod special pentru produsele de fata fiindca ph-ul acestui produs nu e deloc compatibil cu ph-ul pielii.

Alege mai degraba sa folosesti uleiurile esentiale separat, in concetratii facute de tine, decat sa alegi produse cu uleiuri esentiale. Eu una asta fac, fiindca 1. pot alege un ulei de calitate, in cazul in care este vorba de un tratament facial. 2. pot incepe cu concetratii mai mici si sa cresc pe parcurs.

Despre parabeni:

https://www.lushusa.com/on/demandware.store/Sites-Lush-Site/en_US/Lushopedia-Start?iid=9739
http://www.paulaschoice.com/expert-advice/myths/_/parabens-are-they-really-a-problem
http://www.medscape.com/viewarticle/75

 De asemenea, va recomand sa alegeti, in cazul in care aveti posibilitatea, ambalaje igienice precum cele cu pompita sau in tub.  Un lucru pe care am uitat sa-l mentionez este modul in care ar trebui sa ne tinem uleiurile presate la rece. Sticla ar trebui sa fie de culoare inchisa si va recomand de asemenea, sa nu va cumparati cantitati foarte mari, fiindca uleiul rancezeste destul de repede, chiar si la temperaturi optime.

De asemenea, in orice, nu uita sa faci lucrurile cu moderatie, mereu sa te documentezi si sa fii deschisa spre informatie. Nu uita de asemenea, ca nu toate aceste lucruri pot sa ti se potriveasca si tie. Sunt oameni care au alte crezuri, iar eu le respect decizia. Va rog sa ne respectam reciproc.

Sper tare mult ca ati gasit util, atat videoul cat si postarea de blog! Lasati-mi in comentarii parerea voastra! xo

Un comentariu: