miercuri, 4 februarie 2015

Review: Ziaja, Manuka tree purifying

Buna tuturor! Revin astazi cu recenzia unui produs terminat. Nu a aparut in niciun video de-al meu fiindca n-am stiut exact ce parere am despre el. Nu a fost saracul produs de vina, ci tenul meu, care a fost uscat, apoi combinat spre uscat, apoi iar uscat, apoi plin de imperfectiuni. O furtuna necontrolata!
Dar sa va spun, despre acest produs:


In primul rand, trebuie sa stiti ca firma Ziaja este poloneza, creata de 2 farmacisti si include produse cosmetice pentru fata, corp si par bazata pe ingrediente naturale. In 2014 au implinit 25 de ani si sunt distribuitori in multe tari din Europa si nu numai.

Produsul despre care am ales sa vorbesc este un gel de curatare, din gama pentru ten gras/ mixt.



Descriere: Curata perfect pielea. Calmeaza iritatiile si roseata pielii. Hidrateaza si catifeleaza epiderma. Pregateste pielea pentru tratamentele  cosmetice urmatoare. Nu are sapun. Nu are parabeni. Este testat dermatologic si alergenic.

Prezentare: Vine intr-o sticluta de plastic, de culoarea verde, transparenta. Are dozator cu pompita de buna calitate.  Am reusit sa termin produsul pana la ultima picatura.  Contine 200 de ml. Pe spatele sticlutei exista descrierea produsului tradus in engleza, germana si spaniola, dar are atasata si o eticheta cu traducerea in romana.

Eu l-am achizitionat la pretul de 22 de lei in decembrie 2014.

M-a tinut 2 luni, in conditiile in care seara foloseam 2 pompite si dimineata o singura pompita. Nu are o textura foarte lichida, e mai mult ca un gel si face spuma suficienta. Se simte parfumul, care e unul fresh si ma duce cu gandul la un parfum barbatesc.


Ingrediente: Producatorul spune ca are 2 ingrediente active: extractul de frunze de manuka, care are efect astringent si zinc, care calmeaza iritatiile si reduce roseata cauzata de acnee.

Voi lua fecare ingredient in parte si-l voi analiza cu Dictionarul de ingrediente al Paulei Begoun si sa vedem ce rezulta:

Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Coco Glucoside, Zinc Coceth Sulfate, Glycerin, Panthenol, Allantoin, Lactobionic Acid, Propylene Glycol, Leptospermum Scoparium Leaf Extract, Cocamide DEA, Sodium Chloride, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Sodium Benzoate, Parfum, Benzyl Salicylate, Hexyl Cinnamal, Limonene, Linalool, Citric Acid.


Ingredientele cu rosu nu sunt ok, iar cele cu negru nu le-am gasit in dictionar.  Cele  cu verde sunt bune si cele cu albastru sunt foarte bune.  Voi decideti daca ingredientele sunt ok sau nu pentru voi. Ideal ar fi sa nu existe ingrediente cu rosu, insa trebuie sa avem in vedere si faptul ca cele cu rosu sunt in cantitati mici si ar fi o mare problema pentru cineva care are pielea sensibila.


Nu mi-am exprimat pana acum parerea avand in vedere ca tenul meu trecea prin niste schimbari. Desi in mod normal am tenul combinat spre gras, am trecut prin perioade cu piele uscata pe tot tenul si deshidratare. Cred ca e  prea bland pentru un ten gras avand in vedere ca in acest timp cat l-am folosit, simteam ca ma strange dupa folosire, insa nu excesiv. Consider ca e foarte bun pentru cineva cu tenul combinat spre gras si mai putin potrivit pentru cineva cu ten combinat spre uscat. Nu mi-a creat nicio reactie neplacuta. In perioada in care tenul meu isi revenea, mi-a placut  chiar foarte mult. 

Sper sa va fie de ajutor! L-ati incercat sau va tenteaza? xo




4 comentarii: