marți, 10 februarie 2015

Masca homemade antibacteriala si calmanta ( tenuri grase)

Buna tuturor! Vine ziua indragostitilor si parca toate fetele au intrat in febra pregatirilor. La mine nu e cazul, dar m-am gandit ca aceasta reteta de masca e numai buna de impartasit acum, cand fetele cu ten gras si problematic, vor sa arate cat mai bine. Ce imi place la masca asta cel mai mult e ca desi imi usuca cosurile, si ajuta la vindecarea rapida, nu-mi simt fata nici iritata, nici ca ma strange.


Eficienta mastilor proaspete n-o contesta nimeni. In plus, atunci cand tu iti faci masca, tu controlezi cantitatea, astfel ca daca iti place mai groasa sau mai lichida, mai lipicioasa, sau mai vascoasa, tu esti seful si o poti face dupa gust ( dar totusi sa n-o gustati :)).


Pentru ca proprietatile ingredientelor sa ramana in cea mai buna stare, va trebui sa o preparati intr-un bol de portelan sau sticla si sa amestecati cu un bat de lemn.


Pudra argila de la Aslavital calmeaza pielea si reduce excesul de sebum, dar cel mai important este efectul ei antiinflamator. Orice persoana cu tenul gras ar trebui sa aiba in casa aceasta argila, sau orice alt fel de argila  si sa nu-i fie teama s-o foloseasca chiar si zilnic.
O gasiti aici.


Spirulina este o alga cu proprietati antibacteriene, care regleaza glandele sebacee si are efect detoxifiant. Un alt produs pe care il recomand ca supliment alimentar, dar si in mastile pentru tenurile grase.
O puteti procura din aceste locuri.


Apa de melisa, sau cum o stim noi, roinita, are efect calmant si antioxidant si se recomanda in special tenurilor mature. Cu toate acestea, chiar si tenul gras, are nevoie de hidratare si calmare, lucru pe care il aporta din plin aceasta apa florala in masca noastra.
O gasiti alaturi de o descriere detaliata, aici.


Mierea este un antibiotic natural care se recomanda in cazul tenurilor acneice, in plus, este un produs hidratant, care nu agreseaza tenul. Acest borcanas cu miere poliflora, il tin in baie si ori de cate ori simt nevoia sa-mi indepartez pielea moarta, apelez cu drag la el pentru ca e bland. In cazul in care nu vreti si  putina exfoliere, la sfarsit, puteti apela la mierea de salcam care nu zahariseste niciodata.

Cum se prepara:


1. Am pus capsula de spirulina.


2. Am pus o lingurita de miere.


3. Am pus un sfert de plic de argila. Si amestecam putin.


4. Punem Apa de melisa putin cate putin pana ajungem la consistenta dorita. In cazul in care, ati pus prea mult lichid, mai adaugati argila.



Rezultatul final este o pasta verde oliv, cu miros putin intepator de ierburi, dar care vindeca acneea, fara sa agreseze. In cazul in care a mai ramas masca, o puteti pastra la frigider pana a 2-a zi, cand o veti reaplica.
Nu se va usca pe ten, fiindca mierea o face sa para "umeda" pe ten, insa dupa 10-15 minute o puteti indeparta cu un buretel de celuloza imbibat in apa calduta sau cu un prosop umed. 
Daca vreti, inainte de a o clati de pe ten, puteti masa usor pielea, in cazul in care ati folosit miere zaharisita si veti curata astfel tenul de pielea moarta.

Aceasta masca sigur va va schimba conceptia despre mastile pentru tenul gras, fiindca dupa ce o veti indeparta, tenul nu va fi agresat, insa cosurile se vor vindeca mai rapid. 


Voi ce masti imi recomandati? xo














6 comentarii:

  1. si eu prepar masca acesta destul de des, normal cand nu imi este lene

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am incercat niciodata masca aceasta poate pentru ca din toate ingredientele, am doar argila si mierea :)). Oricum e interesanta, si imi place culoarea pe care o are de la spirulina.
    Cel mai des folosesc argila amestecata cu apa si ador efectul pe care il are asupra tenului. Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. poti incerca sa imbini si aceaste 2 si ceai de musetel spre exemplu :***

      Ștergere
  3. Si eu folosesc pudra argila de la Aslavital! Pentru acnee chiar scrie ca ar trebui folosita timp de o saptamana zilnic(din cate imi amintesc).
    De asemenea in functie de ten,iti prezinta pe spatele plicului tot felul de masti interesante pe care sa le faci cu diferite produse din bucatarie.:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa e, Madalina, poti s-o folosesti fara probleme zilnic daca ai tenul gras :***

      Ștergere