miercuri, 21 ianuarie 2015

Rutina de ingrijire a unghiilor

Buna tuturor! O sa va arat cum imi fac manichiura, acasa, singurica. Daca ma cititi de mai mult timp, stiti ca obisnuiam sa-mi rod unghiile, asa ca am unghiile foarte micute, dar le-am lasat sa creasca si pentru cineva care a avut majoritatea vietii niste cioturi in loc de unghii, e o mandrie sa le port acum. De asemenea, imi place sa le rotunjesc la margini, am citit undeva ca face unghia sa para mai lunga si mi se pare si mai feminim. Inca un lucru, am ajuns la acea maturitate (finally) in care sa stiu ce culori imi plac si ce ma face sa ma simt bine, asa ca am incetat sa mai experimentez, merg pe culori nude, care nu scot unghiile mele mici in evidenta si care se vede elegant.


Primul pas e sa-mi curat unghiile de culoarea anterioara, insa in acelasi timp imi si degresez unghia. Cu toate ca acetona nu e foarte sanatoasa pentru unghie, imi place rapiditatea cu care se curata unghiile cu acest produs de la Ebelin. Il gasiti la mai putin de 4 lei in Dm.


Unghiile arata asa:


Odata pe luna, aplic si un peeling cuticular, care inmoie cuticulele si le face mai usor de impins. Dupa ce imping cuticulele clatesc mainile cu apa calduta.


Cel pe care eu il folosesc este de la Farmec si e foarte economic si eficient.





Pentru a le da o forma uniforma imi place sa folosesc pila clasica, iar pentru a uniformiza toata suprafata unghiei apelez la buffer. Dupa acest pas, imi place sa aplic un intaritor de la P2 care se usuca mat, iar in acest timp, folosesc o forfecuta pentru a indeparta vreo cojita sau cuticula rupta. 






Apoi aplic un base coat, de la Essence, in cazul de fata. E foarte lichid si destul de transparent, insa imi place faptul ca nu incarca unghia cu un strat gros de lichid. 



Apoi aplic oja de la Sally Hansen, in nuanta 160 Shell we dance in doua straturi. E o oja rezistenta si e una din preferatele mele. De asemenea, peria e putin mai lata, lucru care ma ajuta sa aplic oja uniform si rapid.





Astept putin sa se usuce cele 2 straturi de oja si aplic top coatul de la Sally Hansen. Mi-am dorit foarte mult acest top coat si aceasta e a doua oara cand il port. Promite sa nu sara oja si in plus da o stralucire frumoasa unghiilor. Contine acrilic pentru o rezistenta de durata.





Astept sa se usuce top coatul, lucru care se intampla rapid. Apoi imi place sa-mi hidratez cuticulele cu unt de shea. In plus, imi place sa-mi aplic la final crema de maini.  De curand am descoperit aceasta crema minunata de maini de la Techir. Eu nu am probleme cu mainile uscate, dar am incercat-o si atunci cand le aveam foarte uscate si aspre. E foarte hidratanta si mentine hidratarea mult timp, lucru care imi place mult. Are un parfum placut si pielea ramane foarte catifelata. 





Rezultatul final este acesta. Sper ca v-a ajutat aceasta postare! 



O zi frumoasa in continuare! xo













6 comentarii:

  1. Buna Bianca!
    Ca de obicei ne informezi detaliat asupra tuturor pasilor pe care ii faci in realizarea manichiurii (in cazul de fata).
    Eu cred ca mainile sunt cartea noastra de vizita...asa ca...trenuie sa avem o manichiura cat mai ok.
    Te pup si te urmaresc cu drag! O zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
  2. Iti recomand pila de unghii din sticla, nu agreseaza asa de mult unghiile, eu am una din dm si sunt foarte multumita de ea. Cam aceeasi rutina am si eu, doar ca sunt innebunita dupa nuante de rosu pe unghii:-). Te pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am si o pila de sticla, dar tot aceasta mi se pare mai eficienta! :**

      Ștergere
  3. M-ai facut curioasa in legatura cu Peelingul cuticular de la Farmec, trebuie sa il incerc si eu. Multumim de articol!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sa stii ca nu mi-a placut din prima, uneori imi ingalbenea unghia, dar cred ca m-am obisnuit cu el...nici n-am incercat altele in afara de acesta si in timp chiar am ajuns sa-mi placa! sunt curioasa cum iti va parea tie! :***

      Ștergere