miercuri, 12 martie 2014

Beneficiile bicarbonatului de sodiu

Bicarbonatul de sodiu nu se foloseste doar in bucatarie ci mai are si alte beneficii si pentru ca mi-a fost cerut am ales sa scriu si despre acest subiect :

1. Pielea intarita de pe coate  sau calcaie se inmoaie folosind o pasta facuta din apa si bicarbonat, de asemenea atunci cand va faceti manichiura sau pedichiura acasa puteti pune in apa calduta si bicarbonat pentru inmuierea cuticulelor si dezinfectarea mainilor/picioarelor, dar si daca va miros picioarele, aceasta solutie este eficienta.
2. In loc sa va cumparati inca un sampon degresant ( e la moda acum ca odata pe saptamana sa folosesti un sampon degresant pentru a curata parul in profunzime de toate solutiile folosite de-a lungul saptamanii) pui samponul tau obisnuit intr-un reciepient mai mic si adaugi o lingura de bicarbonat si vei vedea cat de curat iti vei simti parul. Cu apa si bicarbonat poti spala si periile, dar si pensulele de machiaj. De asemenea, il poti folosi ca sampon uscat, aplicand la baza scalpului, pentru a elimina sebumul.
3. Pentru intepaturi de insecte, micoze, arsuri solare iar il puteti gasi de mare ajutor.
4. Pentru dureri de dinti sau respriratie neplacuta, apa de gura cu bicarbonat e foarte eficienta. Pentru albirea dintilor sau pentru intretinerea albului natural, bicarbonatul de sodiu adaugat peste pasta de dinti este eficient, sau in combinatie cu lamaie, daca nu aveti dintii sensibili, e un minunat inalbitor al dintilor.
5. O lingurita de bicarbonat pus in vaza cu flori le va prelungi viata, iar o lingurita  pusa in chiuveta cu apa in care speli fructe sau legume va lua orice reziduu sau bacterii pe care apa nu le poate lua. Daca ai taiat ceapa sau ai pregatit peste, mirosul poate fi eliminat prin spalarea mainilor cu bicarbonat.
6. Pasta facuta din cateva lingurite de bicarbonat si putina apa poate fi folosita ca masca pentru cosuri, puncte negre si pete si se va lasa sa actioneze 20 de minute. Pentru a exfolia fata, la sfarsit e necesar sa freci bine fiecare portiune a fetei in loc sa clatesti direct. O alta masca dar de data aceasta iluminatoare poate fi facuta din 3 lg de miere, 1 lg de bicarbonat si cateva picaturi de lamaie care poate fi folosita si ca scrub prin acelasi procedeu ( la sfarsit inainte de clatire, frecati bine fata si abia apoi clatiti).

22 de comentarii:

  1. bune sfaturi, folosesc de cate ori imi amintesc :)

    RăspundețiȘtergere
  2. stiam ca e bun mai la toate,dar nu la flori.e bine de stiut

    RăspundețiȘtergere
  3. eu chiar in seara asta mi-am facut un scrub din suc de lamaie si bicarbonat. Este nemaipomenit!

    RăspundețiȘtergere
  4. De multe dintre ele nu stiam . Thanks for sharing!

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte util acest articol,o sa incerc si eu cateva "retete",multumim Bianca!pupici!

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu mi-am facut acum doua 2 zile o masca pentru cosuri cu bicardonat si apa iar rezultatul a fost dezastruos... Mi-a iritat fata foarte tare si a uscat-o.. Tenul meu este mixt, zona T fiind destul de grasa. Chiar nu m-am asteptat la rezultatul asta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iulia, pasta cu apa si bicarbonat chiar asta face: usuca tenul si il curata in profunzime. Poate ca ai stat foarte mult cu ea pe fata sau poate ca ai sensibilitate la bicarbonat.

      Ștergere
    2. Posibil. Am stat cam 15- 20 de minute. Acum ma chinui cu hidratarea fetei, Ce-i drept am un ten destul de sensibil.

      Ștergere
    3. Iulia, iti recomand sa o folosesti mai rar si pentru maxim 10 minute avand un ten sensibil. De asemenea, pentru hidratare iti recomand miere- nu din supermarket, aplicata pe fata pentru cateva minute si vei vedea diferenta. Pentru tenul sensibil, compresele cu infuzie de musetel sunt clamante si ajuta mult inclusiv la hidratare. te pup si sper sa te ajute!

      Ștergere
  7. Trebuie insa folosit cu moderatie in alimentatie deoarece distruge vitamina c din fructe si legume.

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte util acest articol:* eu folosesc bicarbonatul pentru inalbirea dintilor fiind o mare fana a cafelei...pupici:*:*:*

    RăspundețiȘtergere
  9. Cate lucruri am aflat :x de azi pun in aplicare cateva dintre beneficiile bicarbonatului :* te pup

    RăspundețiȘtergere
  10. Foarte fain articolul, multumim! Eu il folosesc la albirea dintilor si exfolierea tenului, iar cand se intampla sa am afte, cel mai mult ma ajuta bicarbonatul amestecat cu apa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur ca ti-a placut! nu stiam ca e bun si pt afte. ms de pont! :*

      Ștergere