joi, 8 ianuarie 2015

Ceaiurile mele preferate

Am revenit! A fost cam greu sa revin la program dar odata pornita treaba, nimeni nu ma mai opreste!
Daca la voi vremea e mai frumoasa, sincer, ma bucur mult fiindca la mine e frig rau, ger ca asta nu-mi aduc aminte sa mai fi trait. Moment mai prielnic sa-mi prezint ceaiurile preferate, nu exista, asa ca fiti pe faza:

Voi face un top, iar ultimul este cel mai  preferat dintre preferate. Daca sunteti la fel de pasionate ca si mine de ceai, trebuie sa incercati aceste recomandari. Precizez ca imi place sa le beau neindulcite.

Sa incepem:


Ceaiul Rooibos sau ceaiul rosu are foarte multi antioxidanti dar nu are cofeina si pentru ca e bun, dar sincer nu prea-mi place la gust, m-am gandt ca cel aromat cu caramel va fi mai baubil (haaa-haaa, nu stiu daca exista in dex acest cuvant). Intr-adevar e mai bun la gust si astfel am inceput sa consum si eu rooibos.  Are 2 ingrediente mari si late: rooibos si aroma. Il gasiti la Lidl. Mai apreciez faptul ca fiecare pliculet este ambalat si are si fir cu eticheta. 


Ceai de fructe : Mango-Honey with Ginger, flavoured. Acest ceai are gust de suc Frutti Fresh in aroma Tutti Frutti si ma duce cu gandul la o vacanta tropicala. Insa pentru ca la mine e totul alb si -20 grade, ma trezesc rapid si savurez ceasca aromata cu gust de fructe, bucurandu-ma de  vacanta cu transport imaginar care m-a costat 5 lei. Apreciez de asemenea, ca fiecare plic este ambalat intr-o punguta sigilata si are fir cu eticheta, astfel savoarea se pastreaza mult mai bine si e usor de scos dupa cele 10 minute din cana. Pe cutie e precizat ca se poate folosi si cu apa rece, dar n-am avut ocazia sa-l incerc.  Ingrediente: hibiscus alb, mere, hibiscus rosu, rooibos, ghimbir macinat 5%, mango 5%, arome. 


Acest ceai este extrem de woww! Are si cofeina ca sa stiti. Nu m-as fi gandit niciodata ca aceasta combnatie da bine. Se simte in mod special aroma de portocale, e usor amarui si putin ma duce cu gandul la cafeaua din copilarie, proaspat rasnita. Acesta este vrac. Un gust deosebit si energizant. Ingrediente: rooibos, mate, ceai negru, bucatele de mere, coaja de portocale, arome.


Cum deschid cutia, mirosul de cuisoare si scortisoara ma invaluie. Gustul dulce acrisor si foarte aromat clar te duce cu gandul la iarna. Pacat ca pliculetele nu au un ambalaj individual dar apreciez ca au fir cu eticheta. Nu contine coloranti sintetici. Ingrediente:  flori de hibiscus, amestec de fructe uscate, in proportie variabila: macese, mere, coji de portocale - min 34%, scortisoara (5%), cuisoare, arome.


Am primit acest ceai cadou. Este minunat de la prezentarea lui, coloristica ceaiului si aroma deosebita. Spune pe el : ceai de savurat. Total de acord cu aceasta afirmatie. Un parfum imbietor, gust dulce acrisor cu arome care te imbata de la prima gurita. Nota finala de menta, usor amaruie ma duce cu gandul la ciocolata after eight, ramanand aroma timp indelungat. E un rasfat adevarat sa bei acest ceai!  In plus calmeaza si relaxeaza. Il recomand pana la ultima picatura. E vrac.  Ingrediente: flori de hibiscus, mere, macese, radacna de lemn ducle, fructe de fenicul, coji de portocale, frunza de menta, frunze de roinita, petale de albastrele, arome.  Fara coloranti sintetici.


Acest ceai nu e cel mai perfect la amabalaj. Pliculetele nu sunt ambalate individual si nici macar nu are fir. Cu toate acestea, este cel pe care il consum in cantitati industriale, pentru ca nimic nu ma incalzeste mai bine ca el. Simt ca imi pune circulatia in functiune si ca imi inclazeste maruntaiele. Practic, simt o caldura care porneste din burta si da o stare de bine intregului corp. Combinatia aceasta are o aroma deosebita din nou, miros specific de plafar, dar gust dulce si aromat, care aduce binestarea in corp. Nu contine coloranti, arome sau aditivi. Ingrediente: flori de hibiscus 40%, scortisoara si ulei esential de scortisoara 30,3%, fructe de maces, roinita 3%, lemongrass si ulei esential de lemongrass 2,6%, coji si ulei esential de portocale, vanilie 0,2%.


Ultimul ceai e cel mai bun ceai pe care l-am baut vreodata. Nu am gasit niciun magazin online, dar imi aduc aminte ca l-am luat tot de la romexpo de la un stand cu ceaiuri. E extrem de dulce, parca ar avea zahar. E foarte aromat si se simte in special scortisoara. Nu e un ceai complicat, dar e foarte gustos. E vrac. Contine: bucati de mar, hibiscus, stafide, migdale, coaja de portocale, bucati de papaya, petale de trandafiri.  Imi palce sa ma rasfat din cand in cand cu o ceasca din acest ceai, daca il gasiti nu ezitati sa-l cumparati pentru ca are o aroma simpla, dar delicioasa.

Acestea sunt preferatele mele, sper sa le incercati si bineinteles astept recomandarile voastre! xo










11 comentarii:

  1. ceaiul acela pe anotimpuri l-am avut si eu, dar nu prea mi-a placut. nebunia mea este ceaiul verde. nu lipeste din dulap, si mai incerc din cand in cand diverse ceaiuri aromate de la fares. arata interesant si delicios ceaiul rooibos cu aroma de cafea si portocale si cel cu scortisoara si mar. pupici :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. gusturile nu se discuta, stii si tu, insa acestea sunt produsele care pe mine ma dau pe spate. :***

      Ștergere
  2. Multumim de recomandari, si mie imi place mult ceaiul anotimpuri de la Fares.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mereu mi am dorit sa fac o astfel de postare si la mine pe blog , pentru ca am reusit sa strang o colectie destul de mare de ceaiuri care mi plac , dar mi era teama ca lumea nu va fi interesata sa citeasca asa ceva dar acum ca l am vazut la tine s ar putea sa il fac si eu.Foarte interesante alegerile , am sa incerc si eu aceste ceaiuri si eu la beau neindulcite

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu fac in primul rand postari pe care le-as citi eu cu drag la alte persoane. mi-ar palcea sa-mi lasi un link cu postarea cu ceaiuri. te pup draguto!

      Ștergere
  4. Ceaiurile care imi plac cel mai mult sunt cele de fructe.iar de la fares imi plac cel mai mult.pupici :*
    http://iv-dorys.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
  5. Stiu ca cei de la Treasure aveau magazin pe Calea Victoriei colt cu Berthelot, nu stiu daca mai exista acest magazin acolo sau s-a mutat, insa stiu ca au numai minunatii de ceaiuri. Imi plac mult pastarile tale ! Pupici :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ms mult de pont, sper sa ajung pe acolo. asa e, ceaiurile lor sunt minunate! :***

      Ștergere
  6. Ceaiul rosu e super bun. Plus ca ajuta si la slabit. Am scris pe blog mai multe despre ceaiurile de slabit: http://www.dietapentrutine.ro/2016/04/18/cele-mai-bune-8-ceaiuri-pentru-slabit/

    RăspundețiȘtergere